2024. április 16., kedd
FONTOS

Egyedülálló programnak ígérkezik a Romantikus Filmek Fesztiválja

Országosan is egyedülálló programként említhető a Romantikus Filmek Fesztiválja, melyet június 20-a és 23-a között rendeznek meg Gyulán.

A filmbemutatók mellett több program is várja az érdeklődőket, ahol a szervezők célja, hogy egyedi élményeket kínáljanak a résztvevőknek.

A város több pontján is lehet majd találkozni fesztiválprogramokkal, a workshopokon pedig lehetőség nyílik beszélgetni is a városba látogató színészekkel. A fesztiválhoz kapcsolódóan két filmforgatás is tervezési fázisban van, melyet Gyulán forgatnak majd. A Hungarikumok nyomában című film főszereplője Reviczky Gábor lesz, ahol a gyulai kolbász kerül majd reflektorfénybe, emellett a Toldi film szereplőválogatása már elkezdődött, amit szintén Gyulán fognak forgatni. A filmfesztivál sajtótájékoztatóján Varga Ádám, a Romis Mozi ügyvezetője arról beszélt, hogy ezzel az eseménnyel Gyula felkerülhet a filmgyártás magyarországi térképére.

A júniusi fesztivál ideje alatt minden a romantika köré épül majd, így a filmek mellett a zene szerelmeseinek is készülnek a szervezők. Természetesen olyan dallamok is felcsendülnek a különböző előadásokon, amiket ismert sikerfilmekben hallhattunk már. A felejthetetlen zenei élményekre Cseh István zeneszerző hívta fel a figyelmet.

A gyulai mozi élet és filmkultúra az elmúlt időben kissé háttérbe szorult, éppen ezért jelent nagy lehetőséget a város számára ez a fesztivál – mondta Görgényi Ernő polgármester.

A szerda délutáni sajtótájékoztató filmvetítéssel folytatódott, ahol a Boldogság befőtt, illetve a Most van most című romantikus vígjátékokat mutatták be. A délelőtt folyamán a Vízipók csodapók felújított moziváltozatát vetítették a legkisebbeknek az Erkel Ferenc Művelődési Központban.

Nézze meg ezt is:

Megújult a kispiac, már tervezik a folytatást

  Szombat délelőtt már a felújított törökzugi kispiacon jelenthette be Vigné Fábián Diána és Kónya …