2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Kék fényben ragyogott az Almásy-kastély

Immár harmadik alkalommal rendezte meg az Autizmus Világnapja alkalmából az Esély Pedagógiai Központ Pánczél Imre Tagintézménye gyulai, érzékenyítő eseményét.

Az ENSZ által 2007-ben életre hívott Ragyogj Kékben elnevezésű nemzetközi kampány április 2-án ráirányítja a figyelmet az autizmussal élőkre és családjukra a társadalom tájékoztatása, figyelemfelkeltése céljából.

Az autizmus egy spektrumzavar, tehát egyénenként változó módon jelenik meg, emiatt némely esetben nehezebb a felismerése.

Az intézmény változatos módszertani bemutatókkal, mint amilyen a kérek kártya, várta az érdeklődőket az Almásy-kastély kertjében. Ezáltal az érdeklődők is kipróbálhatták az egyéni fejlődést elősegítő eszközöket, játékos feladatokat.

Az eseményen gyulai gyerekek és az intézmény diákjai mutattak be zenés, táncos előadást. Majd az est egyik fénypontjaként a Pánczél Imre Tagintézmény és a román gimnázium közös énekkara adott műsort.

Alt Norbert alpolgármester kifejtette, a város önkormányzata nagyra értékeli az intézmény dolgozóinak munkáját, valamint lehetőségeihez mérten igyekszik segíteni tevékenységüket.

Az eseményt az Almásy-kastély kék fénybe borítása zárta.

Nézze meg ezt is:

Régiós bowling versenyt rendeztek sérült sportolóknak

  A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Harruckern SE szervezésében rendeztek a napokban regionális …