2024. április 19., péntek
FONTOS

Továbbra is csúcson a gyulai turizmus

2018-ban is tovább tartott az a lassan évtizedes trend, mely alapján ismét jelentős vendégéjszakaszám bővülést könyvelhetett el Gyula.

Komoróczki Aliz, a turisztikai kft ügyvezetője a 3Témában ismertette a legfrissebb adatokat. A város összes szálláshelyét nézve 2017 és 2018 összevetésében 8,4 százalékos az emelkedés, de ha csak a kereskedelmi szálláshelyeket vesszük figyelembe, akkor ez az arány máris 14,4 százalékot tesz ki. Egyetlen egy mutató van, melyben a város nem produkált bővülést, a vendégek tavalyelőtt átlagosan 3,3, míg tavaly 3,2 napot töltöttek a Dél-Alföld turisztikai központjában.

Komoróczki Aliz arról is beszélt, hogy miközben hazánkban az egész ágazat erősödik, Zalakaros mellett egyedül Gyula volt képes 10 százalék feletti bővülésre a két legutóbbi, teljes év összevetésében, ha a legnépszerűbb termálfürdős településekről készült kimutatást vesszük alapul.

A műsorban szó esett arról is, hogy a termálfürdős települések listáján Hajdúszoboszló mellett a Dunától keletre egyedül Gyula volt képes beverekedni magát a TOP 10-be a külföldi vendégek által itt töltött éjszakák száma alapján.

Komoróczki Aliz kiemelte, az idei nyár már gyakorlatilag most telt házasnak mondható. A szakemberek arra számítanak, hogy a térség közlekedési infrastruktúrájának fejlesztése további vendégeket hoz Gyulára. A turisztikai kft folytatja a romániai brandépítő kampányt, a korábbi területek mellett idén a Kárpátokon túl is népszerűsítik a várost.

Nézze meg ezt is:

Fókuszban a területfejlesztés

  Hétfőn nyolcadik alkalommal szervezett információs napot a Békés Vármegyei Önkormányzat a Csabagyöngye Kulturális Központban. …