2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Gyula Tv Híradó 2019. 04. 04.

Témák:

– Közel 126 millió forintból újul meg az 1974-ben épült Törökzugi Óvoda. A munkálatok során öt csoportszobát korszerűsítenek, és két fejlesztő-foglalkoztató szobát alakítanak ki, valamint felújítják az elektromos hálózatot, illetve intelligens tűzjelző központot létesítenek optikai füstérzékelőkkel.

– Szerdán, a Gál Ferenc Főiskola adott otthont a vadászszövetség és a vadászkamara területi szervezete éves közgyűlésének. Az idei a Vadászat éve Békés megyében, melynek célja e tevékenység megismertetése. Az eseményen az adókötelezettségi tanácsadás mellett elhangzott, a tervek szerint már idén szeptembertől két éves vadgazdálkodási technikusi képzés indulhat Békésen.

– A közhiedelemmel ellentétben nemcsak télen, a fűtési szezonban, hanem akár nyáron is okozhat mérgezést a szén-monoxid. Zanócz István gyulai tűzoltóparancsnok arra hívta fel a figyelmet, hogy a tragédia viszonylag könnyen és olcsón megelőzhető.

– A hieroglifák titokzatos világát ismerhették meg azok, akik részt vettek Pécsi Ágnes előadásán a gyulai könyvtárban. A közönség nem először hallhatta az egyiptológus előadását, és ezúttal is több érdekességgel készült, melyeket expedíciói során gyűjtött össze.

Nézze meg ezt is:

Gyula Tv Híradó 2024. 04. 19.

Témák: – Csütörtök este a Gyulai Várszínház felolvasó-színházi ősbemutatóját láthatta a közönség Ártatlanok – Levelek …