2024. március 28., csütörtök
FONTOS

A sport és a kémia az élete a szenior atléta tanárnőnek, Nagyné Kotroczó Andreának

Nagyné Kotroczó Andrea 11 éve tanít az Erkel Ferenc Gimnáziumban kémia szakos tanárként, a gyerekekkel pedig most is ugyanúgy igyekszik megszerettetni a tantárgyat, mint pályája elején.

A tanárnő elmondta, hogy ez egyre nehezebb feladat, hiszen a tanulók kedvenc órája általában nem a kémia. A siker kulcsát a látványos kísérletekben látja, amit az órán maguk a diákok is elvégezhetnek, ezt pedig extra élményként élik meg.

Kotroczó Andrea nemrég “Sikeres Gyulai” lett, 2018-ban pedig a “Gyula Városért” kitüntetést is átvehette. Ezek a díjak nem csupán a katedrán végzett munkájának elismerését jelenti, hanem a sportpályafutásáét is.

A szellemi munka mellett elengedhetetlennek gondolja a sportot, amit versenyszerűen űz. A két évvel ezelőtti szenior olimpián 10 000 méteren a 4. helyet érte el Új-Zélandon, tavaly pedig a 8. helyet szerezte meg a fedett pályás Európa bajnokságon.

A tanárnő nemrég tért haza legutóbbi, lengyelországi versenyéről és egy kisebb pihenő után újabb világjátékra készül, az európai szenior olimpiára, amit Torinóban rendeznek meg.

A Híradó utáni Kézjegyben a sportéletéről, illetve a kémiai pályáról is részletesebben mesél a Gyulán sokak által ismert tanárnő.

Nézze meg ezt is:

Közönségdíjat nyert Bánhegyi Róbert János onkológus főorvos

  Az elmúlt napokban lezárult közönségszavazás alapján, Bánhegyi Róbert János főorvos elnyerte a Szent-Györgyi Albert …