2024. március 29., péntek
FONTOS

Gyula Tv Híradó 2019. 04. 09.

Témák:

– Elkészült a Gyulavári felé vezető kerékpárút pályateste – jelentették be a kedd délelőtti sajtótájékoztatón. A szakaszt ugyan júliusra kell átadni, de a munkálatok jól haladnak, és jó eséllyel májusban befejeződnek.

– Hétfő délután hirdették ki a diákpolgármester választás eredményét a művelődési központban. A győztes az erkeles Baráth Aletta lett, aki tervei között az éjszakai mozizást, egy nagy habpartit, fa- és virágültetést, valamint sportrendezvényeket említett. Az is elmondta, sok terve van még, ezeket majd menet közben szeretné ismertetni.

– Költözik a gyulai gyermekosztály, változik az ellátás helyszíne – figyelmeztetett közleményében a megyei központi kórház. A Pándy Kálmán Tagkórház Gyermekgyógyászati osztálya külső telephelyről a központi telephelyre, a Semmelweis utca 1 szám alá költözik. Az osztály költöztetésének időpontja április 12 és április 15 között várható. A költözés betegellátás helyszínében változásokat okoz, ezek részleteit a gyulatelevizio.hu oldalon olvashatják.

– A napokban tartottak bemutatót azok a pedagógusok, akik a Karácsonyi János Katolikus Általános Iskolában és a gimnáziumban részt vettek az elektronikus újításokhoz kapcsolódó továbbképzésen. Az esemény alkalmával megosztották eddig szerzett tapasztalataikat, illetve arról is értekeztek, hogyan, milyen formában építsék be a tantervbe a digitális oktatást.

– Nagyné Kotroczó Andrea több, mint tíz éve tanít az Erkel Ferenc Gimnáziumban, a nemrég a „Sikeres gyulai” elismerést is elnyerő tanárnő jelentős sportsikereket ért el. Két éve az Új-Zélandon rendezett senior olimpián negyedikként zárta a 10 000 méteres hosszútávfutást, tavaly Madridban pedig a fedett pályás Európa bajnokságon a 8. helyet érte el.

– Fontos meccs várt a Szeged-Grosics Akadémiára Pakson, ahol a vendéglátóknál az NB I-es csapatból is akadt visszajátszó. Andorka Péter hajrában esett gólja három pontot ért, a csapat átvette a vezetést a vereséget szenvedő Szentlőrinctől.

Nézze meg ezt is:

Gyula Tv Híradó 2024. 03. 25.

Témák: – Szombat délután átadták a gyulai sporttelep Himer centerpályáját. Az eseményen Görgényi Ernő polgármester …