2024. április 20., szombat
FONTOS

Gyula Tv Híradó 2019. 04. 10.

Témák:

– Ezen a héten zajlik az első gyulai nemzetközi művésztelep, melyre öt országból, köztük Üzbegisztánból is érkeztek hivatásos festők, bőrművesek. A gyulai vendégházba látogatók egész héten bepillantást nyerhetnek a 12 alkotó tevékenységébe.

– Látványfőzés és előadás is várja azokat, akik részt vesznek a Gyulai Pálinkafesztivál “Szilva a konyhában” című rendezvényén. A hétvégi, három napos jubileumi eseményen többek között kihirdetik a Brillante 2019 Pálinka és Párlat verseny győzteseit.

– A protestáns egyházak és a kommunista hatalom Békés megyei viszonyát tárja fel az a kötet, melyet a napokban mutattak be a gyulai evangélikus templomban. A mű már csak azért is hiánypótlónak nevezhető, mert a hasonló kutatások eddig leginkább Budapestre koncentrálódtak.

– Sztojka Edina, a gyulai tagkórház hospice osztályának ápolója nyerte el idén a Roma Sajtóközpont Aranypánt-díját. 21 évesen segédápolóként kezdte karrierjét a kórházban, ma már diplomás ápolóként látja el feladatait.

– Súlyzók, kondicionáló gépek mellett termesztett kendert egy férfi Gyulán, lakótelepi lakásában. A rendőrség lefoglalta a gyanú szerint kábítószert tartalmazó növényeket és őrizetbe vette a 34 éves F. Rolandot.

Nézze meg ezt is:

Gyula Tv Híradó 2024. 04. 16.

Témák: – Az utolsó gyulai Auschwitz-túlélő fia, Diósi Lajos beszélt többek között a helyi zsidóság …