Április 12 és 14 között a jubileumi, 20. alkalommal rendezik meg a Gyulai Pálinkafesztivált. Folytatódik a tavalyi évben sikert aratott gasztronómiai sorozat, melynek elnevezése idén “Szilva a konyhában” lesz. Itt az érdeklődőknek többek között bemutatják az ételek és a pálinka kapcsolatát.
A hétvégi, három napos eseményen kihirdetik a Brillante 2019 Pálinka és Párlat verseny győzteseit. Az előzetes érzékszervi zsűrizésnél három kategória szerint értékelték a mintákat, ahol külön vizsgálták a bérfőzetők, a magánfőzők és a kereskedelmi főzdék pálinkáit és párlatait. A bírálat során az íz, az illat, és a tisztaság mellett az alapanyagként használt gyümölcs karakterét, textúráját, valamint az összbenyomását bírálták.
A Gyulai Pálinkafesztivállal kapcsolatban a Híradó után a 3Téma című műsorunkban hosszabban beszélgetünk Fabulya Attilával.