2021. október 26., kedd
FONTOS

Sztojka Edina nyerte el az Aranypánt díjat 2019-ben

Április 8-án hirdették ki a fővárosi Budapest Jazz Clubban, hogy az internetes szavazatok alapján idén ki érdemelte ki a Roma Sajtóközpont által alapított Aranypánt díjat.

A szavazáson közel 30 ezren vettek részt, a legtöbb voksot pedig a gyulai kórház ápolónője Sztojka Edina kapta. A díjazott 8 éves korában találkozott egy kórházi dolgozóval, akinek a kedvessége és elhivatottsága a mai napig motiválóan hat rá. A díjat minden évben a hétköznapi roma hősöknek adják át, Sztojka Edina erre azt mondta, hogy ő ezzel nem hős akar lenni, ugyanakkor örül, hogy példát mutathat roma társainak, akiket a küzdeni akarásra biztat.

Sztojka Edina a gyulai kórházban 21 évesen kezdett el dolgozni segédápolóként, ma már diplomás ápolóként látja el feladatát az idei Aranypánt díjas. Az elismerés számára azt igazolja, hogy a munkába fektetett energia mindig megtérül, csupán kitartónak kell lenni.

Nézze meg ezt is:

Két helyszínen emlékeztek 1956 hőseire

  Az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulója alkalmából tartottak megemlékezést szombat délelőtt a gyulavári …