2024. április 24., szerda
FONTOS

Gyula Tv Híradó 2019. 04. 12.

Témák:

– Mindkét fél számára előnyösnek bizonyult az az együttműködés, mely a Gyulahús és a Magna cum laude zenekar között bontakozott ki. A pénteki sajtótájékoztatón a felek elmondták, már tervezik a folytatást.

– Megújult környezet várta a pénteken kezdődő 20. Gyulai Pálinkafesztivál látogatóit.

– Ingyenes lesz a megyében először Gyulán megnyíló Legó kiállítás. Az április 30-án nyíló programot a Kohán képtárban rendezik meg.

– A napokban gyulai általános iskolásoknak adott koncertet a Zűrös banda a művelődési központban. A gyermekek klasszikus és modern hangszerelésű népdalokat hallhattak, valamint együtt énekelhették ezeket a zenekarral, emellett nem mindennapi hangszerekkel is megismerkedhettek.

– Megyei hagyományőrző szervezetek idén is megrendezték a Dél-Alföldi Népi Kézműves Közösségek V. találkozóját. A rendezvényt Békéscsabán a Pheadra Rendezvényközpontban tartották, ahol különleges hímzéseket is kiállítottak.

– Megtartotta éves találkozóját a Gyula Városért Baráti Kör. Az 1980-as években alakult szervezet tagjai többek között a tavalyi év eseményeiről beszéltek, valamint a jövőbeli programokat tárgyalták meg.

Nézze meg ezt is:

Gyula Tv Híradó 2024. 04. 18.

Témák: – Észt napot tartottak a Gál Ferenc Egyetem békéscsabai karán. Az eseményre ellátogatott Raul …