2024. március 29., péntek
FONTOS

Gyula Tv Híradó 2019. 04. 15.

Témák:

– Több könnyűzenei és szakmai programot követően vasárnap befejeződött a három napos, jubileumi Gyulai Pálinkafesztivál. Összesen 1182 mintából Galambos Gergely Gönci magyar kajszi párlata lett a Brillante 2019 legjobb bérfőzetett párlata, a legeredményesebb bérfőzdéje címet pedig a Szabolcs-Aranya Pálinkaház érdemelte ki. A legjobb magánfőzött párlatnak járó elismerést a Gyenesi Pálinkárium 2017-es évjáratú Fekete Berkenye pálinkája nyerte meg.

– A Tuzséri Pálinka Manufaktúra besztercei szilvapálinkája lett a legjobb kereskedelmi pálinka, és a legjobb kereskedelmi főzde címet is ez a cég érdemelte ki. Pénteken, a Brillante 2019 Kereskedelmi Főzdék Pálinkaversenyének eredményhirdetését követően a Pálinka lovagrendek vonultak a 100 éves cukrászdától a várkertig, ahol sor került a 20. Gyulai Pálinkafesztivál ünnepélyes megnyitójára.

– Irodalmi évfordulók apropóján tartott előadást a könyvtárban Becsy András költő. Az eseményen szó esett Ady és Petőfi kultuszáról is.

– A tavasszal jó formában futballozó Kecskemét látogatott vasárnap Gyulára, hogy pontot, pontokat raboljon a Szeged-Grosics Akadémiától. A hazai gárda két, 1-0-s győzelem után újabb sikerre készült.

– Égő házából hozott ki egy rendőr egy 86 éves nőt Körösladányban. A tűz valószínűleg elektromos zárlat miatt keletkezett, az oltás közben a tűzoltók egy gázpalackot is kihoztak az épületből.

Nézze meg ezt is:

Gyula Tv Híradó 2024. 03. 25.

Témák: – Szombat délután átadták a gyulai sporttelep Himer centerpályáját. Az eseményen Görgényi Ernő polgármester …