2024. április 24., szerda
FONTOS

Szeged-Grosics – Kecskemét 1-0

Jó formában érkezett Gyulára a fehér szerelésben lévő Kecskemét, mely legutóbb épp a hosszú győzelmi szériában lévő Dunaújvárost győzte le. A Szeged-Grosics Akadémia legutóbbi három meccsét úgy nyerte meg, hogy gólt sem kapott.

Támadóbb felfogásban lépett pályára ellenfelénél a Szeged-Grosics, mely igyekezett kihasználni az először kezdő, 202 centiméteres Szása Popin magasságát. A hatodik percben már ő fejelt – ezúttal még a kapu mellé. Három perc múlva Pászka szögletét a hosszún érkező Popin fejelte vissza középre, ahol Farkas Márk érkezett, és a kapuba bólintott. Újabb három perc elteltével ismét Farkas fejelt, de Kunsági hárított. A folytatásban is a Szeged uralta a mérkőzést, de a Kecskemét időnként ki-kitört a szorításból. A 37. percben Pászka fejelt Andorkához, aki egy csel után középről a kapusba bombázott. Kunsági Rolandnak hamarosan Pászka éles szögből leadott lövésénél kellett nyújtózkodnia.

A második félidőben Takács szabadrúgása volt az első lehetőség, majd a későbbiekben is inkább a kecskemétiek próbálkoztak, de a hazai együttes védelme stabilnak bizonyult. A Szeged ugyan átadta a területet ellenfelének, de a 77. percben így is bebiztosíthatta volna győzelmét, azonban Popin fejese után Cigan a kapusba lőtt, majd Andorka lövését a gólvonalról vágták ki a labdát. A hajrát megnyomta a Kecskemét, de nagy helyzetet nem tudtak kialakítani, igaz, a szegediek sem tudták góllal befejezni az ellentámadásaikat.

Győzelmével a Szeged-Grosics továbbra is az első helyen áll, azonban a három rivális közül a hétvégén mindegyik nyert, így szoros az élboly. A Szeged-Grosics vasárnap a Hódmezővásárhelyhez látogat, a következő gyulai meccset április 28-án, a Kozármisleny ellen játssza a csapat.

Nézze meg ezt is:

Rendőrök és rendőrségi dolgozók vehettek át jutalmat a Rendőrség Napján

  Szent György nap, a Magyar Rendőrség Napja alkalmából 2024. április 23-án állománygyűlést tartottak a …