2020. február 23., vasárnap
FONTOS

Gyula Tv Híradó 2019. 04. 18.

Témák:

– Megnyílt a felnőtteket ellátó Békés Megyei Neuropátia Centrum Békéscsabán, a Réthy Pál Tagkórházban. Az új szűrőközpont teljessé teszi a cukorbeteg-ellátást, hiszen a megfelelő vizsgáló eszközökkel könnyen, fájdalommentesen diagnosztizálható a még tünetmentes neuropátia, vagyis az az idegkárosodás, mely lábamputációhoz vezethet.

– Újabb jelentős támogató sorakozott fel a koraszülött mentés ügye mellett. A 200 ezer forintos adomány mellett hosszabb távon is segíti a mentőalapítvány munkáját a Békés Takarék Szövetkezet.

– Szóvivőkről szóló könyvet mutattak be a napokban Gyulán. 11 történet 11 szakember szemszögéből mutatja be a szakma szépségeit.

– Nagy sikert ért el a gyulai Grosics Akadémia U9-es csapata. A Kovács Henrik által felkészített fiatalok másodikok lettek egy 48 csapatos, nemzetközi tornán, ezzel pedig kiharcolták a bécsi, európai döntőben való részvételt.

– A napokban a művelődési központban nyitották meg az első gyulai nemzetközi művésztelep kiállítását. A földszinti kiállítóterekben nemcsak a Gyulán készült képeket, hanem a 12 művész néhány korábbi alkotását is megtekinthették az érdeklődők. Az ünnepélyes megnyitón Buday Mihály egy közös alkotással ajándékozta meg a város önkormányzatát.

– Van olyan eset, hogy jól megfér egymás mellett a róka és a nyúl. Az Almásy kastély parkjában biztosan így lesz, hiszen a húsvéti programok részeként nemcsak nyulat, hanem egy szelídített vörös rókát is meg lehet majd simogatni.

Nézze meg ezt is:

Gyula Tv Híradó 2020. 02. 18.

Témák: – Csökkent a bűncselekmények száma 2019-ben, Békésben – tájékoztatott a megyei főkapitányság. Térségünk továbbra …