2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Megnyílt a cukorbeteg-ellátást segítő Neuropathia Centrum

Szerdán nyílt meg a Békés Megyei Központi Kórház Réthy Pál Tagkórházában a Békés Megyei Neuropathia Centrum. A neuropátia, vagyis az idegkárosodás a cukorbetegség egyik leggyakoribb szövődménye, melynek következtében hazánkban évente közel 4000 lábamputációt végeznek. Hozzájárul a szív- és érrendszeri megbetegedésekhez, mely halálos is lehet.

A Wörwang Pharma 1998 óta építi és bővíti a neuropátiák felismerését segítő országos diagnosztikai hálózatot, mely évente 8000 beteg szűrését teszi lehetővé. Ennek eredményeképp egy csaknem 5 millió forint értékű Q-Sense készülékkel, Neuropad teszttel és egy diagnosztikai készlettel ajándékozta meg a szerdán megnyitott centrumot.

E műszerek segítségével egyedülálló módon, könnyedén, fájdalommentesen diagnosztizálható a még tünetmentes neuropátia.

Az alábbi képsorokon a Q-Sense készülékkel történő vizsgálatot láthatjuk, melyen a beteg végtagjaira erősíthető eszköz meleg és hidegérzetet kelt. Tehát már a korai, kisebb mértékű elváltozásokat is egyértelműen jelzi. A vizsgálat számszerűsíthető, összehasonlítható és megismételhető eredményeket ad, vagyis rendszeres ellenőrzéssel a kezelés hatékonysága kimutatható.

Becsei László főigazgató hangsúlyozta, nagy jelentőséggel bír a megyénkben megnyílt, felnőtteket ellátó központ, hiszen a kórház minden osztályán, így a diabetológián is a legnagyobb hangsúlyt a korai felismerésre, megelőzésre fekteti.

A Taybani Zoltán vezette neuropátia centrum péntek délutánonként, előjegyzést követően, beutalóval fogadja a betegeket.

Nézze meg ezt is:

Régiós bowling versenyt rendeztek sérült sportolóknak

  A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Harruckern SE szervezésében rendeztek a napokban regionális …