2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Gyula Tv Híradó 2019. 04. 23.

Témák:

– Vasárnap délelőtt tartották a húsvéti Szentmisét a gyulai Nádi Boldogasszony templomban, melyet Kovács Péter plébános mutatott be. A kereszténység legnagyobb ünnepén idén is szentségi körmenettel zárták a Szentmisét. Kovács Péter hangsúlyozta, az ünnep a fiatalok számára a felelősség, a felnőtteknek az áldozat, az időseknek pedig az új élet reményének üzenetét közvetíti.

– Nyolc új parkolót építhetnek hamarosan a gyulai gyógypedagógiai intézmény előtt. A témában Görgényi Ernő polgármester a helyszínen tartott sajtótájékoztatót. Itt elmondta, a projektről csütörtökön a képviselő-testület ülésén születhet döntés.

– Tóth Péter, a békéscsabai születésű zongoraművész két koncertet adott Gyulán. Az első fellépésén a diákokkal ismertette meg a klasszikus zene fogalmát, majd a Gyulai Várszínház kamaratermében egy rendhagyó hangversennyel kápráztatta el hallgatóságát, mely egyben a számára írt Benedekfi-darab ősbemutatójaként is szolgált.

– Jubileumi, 10. vers és prózamondó versenyét rendezte meg a Gyulai Kistérségi Szociális Intézmény. Az eseményre – melyet a városháza dísztermében rendeztek meg – 37 versenyző érkezett a környékbeli idős klubokból.

– Feldolgoztak egy elpusztult szarvasmarhát Kötegyánban, a húsból többen fogyasztottak.

Nézze meg ezt is:

Gyula Tv Híradó 2024. 04. 19.

Témák: – Csütörtök este a Gyulai Várszínház felolvasó-színházi ősbemutatóját láthatta a közönség Ártatlanok – Levelek …