2024. április 19., péntek
FONTOS

Gyula Tv Híradó 2019. 04. 24.

Témák:

– A napokban befejeződött a gyulai gyermekosztály lassan egy évtizede húzódó beköltözése. Ennek apropóján Becsei László, a Békés Megyei Központi Kórház főigazgatója a 3Témában beszélt az integráció folyamatáról, valamint a tervezett és jelenleg is futó fejlesztésekről. A munkaerőhiánnyal az egészségügyben is küzdenek, de a kórházi dolgozók összlétszáma az elmúlt három évben lényegében nem változott.

– Harruckern János György 1664-ben született Schenkenfeldenben, akinek az életéről Hans Pammer monográfiájában is olvashatunk. A könyv szerzője és az 1600 fős ausztriai kisváros polgármestere, Karl Winkler a napokban Gyulára látogatott, hogy tisztelegjenek a báró emléke előtt, illetve, hogy megtekintsék az Almásy-kastélyt.

– Átadták a Gyulai Bűnmegelőzési Polgárőr Egyesület új irodáját Törökzugban. A felújított önkormányzati ingatlan ezentúl a helyi polgárőrök munkáját segíti, ezen felül most már a lakosok személyesen is segítséget kérhetnek tőlük.

– A szeretet, az összetartás, valamint a mosoly a hosszú élet titka. Vida Máriát köszöntötték 90. születésnapja alkalmából a Nyugdíjasok Házában. Marika néni több, mint 6 évtizedig tanított, tavaly vehette át a rubinoklevelet a pedagógusnapi ünnepségen.

Nézze meg ezt is:

Gyula Tv Híradó 2024. 04. 16.

Témák: – Az utolsó gyulai Auschwitz-túlélő fia, Diósi Lajos beszélt többek között a helyi zsidóság …