2024. április 20., szombat
FONTOS

Új iroda segíti a gyulai polgárőrök munkáját

A napokban adták át a Gyulai Bűnmegelőzési Polgárőr Egyesület irodáját Törökzugban.

Itt korábban kocsma üzemelt az önkormányzati tulajdonban lévő ingatlanban, amely mostantól a gyulai polgárőrök központjává vált. A városban jelenleg 39 polgárőr látja el közszolgálati feladatát, ebből a létszámból 7-en a nyári időszakban teljesítenek szolgálatot Szanazugban, illetve a Körösök mentén. A felújított épületrész ezentúl lehetőséget biztosít a lakosságnak arra, hogy személyesen is fel tudják keresni a polgárőröket.

A gyulai képviselő-testületnek akkor kellett döntenie az ingatlan sorsáról, amikor annak korábbi bérlője felhagyott tevékenységével, majd Kónya István, a körzet képviselője terjesztette a döntéshozók elé, hogy polgárőr iroda létesüljön itt.

A Gyulai Bűnmegelőzési Polgárőr Egyesület ezentúl ezen a helyen tarthatja továbbképző tréningjeit, valamint a lakosok most már személyesen is panaszt tehetnek, segítséget kérhetnek az irodában.

A polgárőrök arra hívják fel a lakosság figyelmét, hogy bármilyen jellegű probléma esetén felkereshetik őket, és ha a lehetőségeik engedik, akkor készséggel segítenek. A jövőben a fiatalokra is nagyobb figyelmet fordítanak az önkéntes rendfelügyelők és igyekeznek minél több új, fiatal polgárőrt toborozni Gyulán is.

Nézze meg ezt is:

Évfordulót ünnepeltek a gyulai polgárőrök

  Öt éve adták át a Gyulai Bűnmegelőzési Polgárőr Egyesület irodáját, egyben a gyulai polgárőrök …