2019. augusztus 24., szombat
FONTOS

A héten megérkezhetnek az elmaradt, szemétdíjakra vonatkozó számlák

 

Csütörtökön tartotta a gyulai képviselő-testület áprilisi, soron következő ülését, ahol több fontos téma mellett egy országos szintű probléma is felvetődött, ez pedig a városban is több háztartást érintő szemétdíj.

A számlázási rendszer nem a helyi Közüzemi Kft. hatáskörébe tartozik, így ebben az ügyben nem képesek felgyorsítani a folyamatot. A szemétdíjak ugyanis körülbelül 1-1,5 éve nem érkeznek meg a háztartásokba, így sokakban felmerülhet a kérdés, hogy a későbbiekben, hogyan fogják ezt rendezni? Az ügyben azonban most előrelépés történt és a tegnapi napon az összes elkészített számla postázásra került – az ezért felelős NHKV Zrt. által és az érintettekhez összesen 8 számla fog érkezni akár már ezen a héten – hívta fel a figyelmet Daróczi László, a Gyulai Közüzemi Kft. igazgatója. A fizetési kötelezettség teljesítéséről részletes információt fognak kapni levélben az érintettek.

Az áprilisi testületi ülésen a Gyulai Várfürdő 2018-as évi beszámolója is terítékre került, illetve szó volt a jövőbeni fejlesztési tervekről. Az elmúlt évben 536 ezerről 581 ezerre, azaz 8,4 %-al nőtt a vendég éjszakák száma Gyulán, amely a Várfürdő gazdasági mutatóira is kedvezően hatott. A cég 315 millió forint adózott eredménnyel zárta a tavalyi évet.

A városban több út is folyamatos felújításra szorul, az ehhez csatlakozó pályázati források azonban nem fedik teljesen a költségeket, ezért az önkormányzat jelentős saját forrás bevonásával hajtja végre az út- és parkolófelújítási munkálatok finanszírozását. Gyula idei költségvetésében jelenleg 50 millió forint áll rendelkezésre belterületi utak, járdák felújítására, melyet most plusz 18 millió forinttal egészített ki a képviselő-testület a határozati javaslat egyhangú elfogadásával. Ezek közé az út-, illetve a közlekedésbiztonságot javító beruházások közé tartozik például a Szent István úton tervezett 8 parkoló, amely az Esély Pedagógiai Központba érkezőket fogja segíteni a közlekedésben. A pozitív döntésnek köszönhetően a munkálatok hamarosan itt is elkezdődhetnek.

Nézze meg ezt is:

Átadták a Gyulai Tankerületi Központ felújított épületét

14 településen összesen 16 oktatási intézmény újult meg a közelmúltban a Gyulai Tankerületi Központban közel …