2019. augusztus 24., szombat
FONTOS

Gyula Tv Híradó 2019. 04. 25.

Témák:

– Többek között az önkormányzati utak, illetve járdák felújításáról döntött áprilisi, soros ülésén a képviselő testület. A rekonstrukció magába foglalja a városban tervezett parkolók kiépítését is, így például a Szent István utcán 8 parkolóhely épülhet, amely az Esély Pedagógia Központba érkező ellátottakat segíti a biztonságos közlekedésben.

– Ez év szeptemberétől csak kamarai gyakorlati oktatói tanúsítvánnyal rendelkező szakember foglalkozhat szakmunkás tanulóval – a közelmúlt törvényváltozása értelmében. Ennek érdekében indította el első ötven órás gyakorlatorientált képzését a kereskedelmi és iparkamara, melyre közel 180 embert várnak ebben az évben.

– A minőségi élőzene hallgatására, valamint a hangszerek használatára ösztönzi a fiatalokat a Házhoz meg a Zenede országjáró turnéja. A gyulai eseményen többek között a rock&roll, blues, hard-rock, heavy-metal, valamint a trash-metal stílusait mutatták be.

– A napokban nyitott meg Horváth Hajnalka alkotóművész kiállítása a postagalériában. A közel 30 vegyes technikával készült festmény között több díjnyertes alkotás is helyet kapott. A képek mellett az egyik postai dolgozó bárányokat ábrázoló gyűjteménye is látható.

– Mezőgazdasági gép ütött el egy nőt Medgyesegyházán.

Nézze meg ezt is:

Gyula Tv Híradó 2019. 08. 16.

Témák: – Görög és szerb együttes lepte meg a Gyulai Várfürdő vendégeit péntek délelőtt, a …