2024. április 19., péntek
FONTOS

Font Sándor szerint az EU csökkentené az agrártámogatás összegét

A megye gazdasága egyértelműen az agráriumon nyugszik, ezért is nagyon fontos a jelenlegi fejlődés ütemét fenntartani – mondta Kulcsár László, a megyei agrárkamar elnöke Füzesgyarmaton.

E köré a téma köré épült az a fórum, melyet az észak-békési településen rendeztek meg a közelmúltban. Békés megyében közel 500 ezer hektárnyi termőföld található, melynek közel 97%-át meg is művelik a gazdálkodók. A területen gyakori a földtulajdon változás, a 2018-as évben ugyanis közel 3000 tulajdonos átruházási jogügyletet jegyeztek fel. Ez azt mutatja, hogy a gazdálkodók lehetőséget látnak a helyi földekben – hangsúlyozta Kulcsár László.

Az agrárfórumon Font Sándor, az országgyűlés mezőgazdasági bizottságának elnöke is részt vett, aki előadásában a növekvő gazdasági mutatókra helyezte a hangsúlyt. A fórumon rendezett sajtótájékoztatón szóba hozta a közelgő Európai Uniós választásokat is. Elmondta, hogy az EU által tervezett 15-20 százalékos agrártámogatási csökkenés ezt a fejlődést jelentősen visszafogná.

A magyar gazdák számára jelenleg rengeteg pályázati lehetőség adott, ezeket szerencsére sokan ismerik is, Békés megyében például az egyik legnagyobb arányban használják ki a lehetőségeket. A Füzesgyarmaton rendezett fórumon ezekről a pályázatokról is információkat gyűjthettek a jelenlévők.

Nézze meg ezt is:

Karitatív rangadóra készülnek

  A Gyulasport Nonprofit Kft cégfilozófiájának kiemelt területe a karitatív segítségnyújtás, ami a jövő hétvégi …