2024. április 19., péntek
FONTOS

Jubileumi országos bibliai történetmondó versenyt rendeztek

Fekete Károly püspök nyitó áhítatával vette kezdetét a 20. alkalommal megrendezett „Ne szóljon igéd hiába” Országos Bibliai Történetmondó Verseny. A szervezők a verseny és az idén 25 éve megalapított Magvető iskola kerek évfordulói alkalmából döntöttek úgy, hogy a megmérettetés központi témája az emlékezés és a hálaadás.

A kétfordulós verseny döntőjébe összesen 28 csapat, 165 általános iskolás jutott be az ország minden részéről. Schriffertné Szigeti Judit szervező elárulta, a jubileumi alkalomra való tekintettel idén a szervező intézmény tanulói nem vesznek részt a versenyen. Kiemelte, ebben az évben a hagyományos történetmondó és illusztráló versenyek mellett egy új kategóriában, novellaíró pályázaton is összemérhették tudásukat az ország legjobbjai.

A nyitó áhítatot követően kezdődött el a történetmondó verseny. A diákoknak két előre megadott szöveget kellett megtanulniuk, az egyiket az Ószövetségből, a másikat az Újszövetségből.

A korcsoportonként változó szövegek közül a hetedik osztályosok Sámuel első könyvéből szavalták el azt a történetet, melyben Izráel legyőzi a filiszteusokat.

Ezt követően a háromtagú zsűri értékelte a szép, magyar beszédet, valamint a gyerekek előadását. Karsai Janka 7. évfolyamos tanuló Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből, Újfehértóról érkezett, és már második alkalommal vett részt a megmérettetésen.

A versenyt a záró áhítat, majd eredményhirdetés követte.

Nézze meg ezt is:

Fókuszban a területfejlesztés

  Hétfőn nyolcadik alkalommal szervezett információs napot a Békés Vármegyei Önkormányzat a Csabagyöngye Kulturális Központban. …