2024. április 18., csütörtök
FONTOS

Kambodzsáról beszélt a könyvtárban Arató Henrietta

A gyakorlott utazó számára is izgalmas kaland lehet dél-kelet Ázsia egyik sok szempontból különleges országa – derült ki Arató Henrietta előadásából, melyet a városi könyvtár Gyulai világjáró sorozat részeként tartott meg fotókkal és videókkal színesítve.

Kambodzsáról az angkori templomváros mellett sokaknak a Vörös Khmerek rémuralma jut eszébe elsőre, de a polgárháborús időszak a nyolcvanas évek végén befejeződött. Igaz, az ország ma is nyögi annak az időszaknak a terheit.

Kambodzsa alapvetően szegény ország, de barátságos emberek lakják, Arató Henrietta úgy fogalmazott, hogy “Ázsia kezdőknek” nem feltétlenül ajánlott az amúgy magával ragadó ország. Ők igyekeztek az ismert látványosságok mellett olyan helyekre is eljutni, ahová kevesebb turista látogat, de ahol jobban megismerhető egy kultúra.

Kambodzsa egy hazánknál nagyjából kétszer nagyobb ország, mely a trópusi monszun övezetben fekszik.  A térség évi középhőmérséklete 27-28 fok, egyes tájakon 3000 milliméter feletti csapadék hull évente.

Nézze meg ezt is:

Fókuszban a területfejlesztés

  Hétfőn nyolcadik alkalommal szervezett információs napot a Békés Vármegyei Önkormányzat a Csabagyöngye Kulturális Központban. …