2024. március 28., csütörtök
FONTOS

Összbírói értekezletet tartottak Gyulán

A Gyulai Törvényszék magas szakmai színvonalú és időszerű igazságszolgáltatási tevékenységet nyújtott Békés megye jogkereső közösségének számára, mellyel 2018-ban is teljesítette alapvető alkotmányos feladatát. A befejezett ügyek száma ebben az évben is jelentősen meghaladta a beérkezési mutatókat, így év végére a folyamatban lévő ügyek száma csökkent, emelte ki a szerdai, összbírói értekezlet előtt tartott sajtótájékoztatón Bagdi Árpád Gyula, a Gyulai Törvényszék elnöke.

Hozzátette, a Gyulai Törvényszék szakszerűségét, szakmai színvonalát bizonyítja az is, hogy az országban itt a legalacsonyabb a két évig elhúzódó ügyek száma, illetve öt évnél régebbi eljárás sincs folyamatban.

Bagdi Árpád Gyula kiemelte, a „Zöld bíróságok” megvalósítása az egyik cél, hiszen a jelentős fenntartási költségek megtakarítása mellett a környezetvédelmet is szolgálja. Példaként említette az energiatakarékos LED világítás és a szelektív hulladékgyűjtés bevezetése mellett hamarosan megvalósuló napelemparkot, valamint a Szarvasi Járásbíróság épületének bővítését, teljes rekonstrukcióját. Informatikai újítások terén bevezették a távmeghallgatásokat, az e-aktákat és a beszédfelismerő szoftvereket.

Kiss Gabriella, a Szegedi Ítélőtábla megbízott elnöke kifejtette, a Gyulai Járásbíróság hatalmas szerepet vállalt az új eljárásügyi kódexek szakszerű alkalmazásában, és az ehhez kapcsolódó nyomtatványok megalkotásában.

Vajas Sándor, az Országos Bírósági Hivatal elnökhelyettese emlékeztetett, 2018 a Családok éve volt, így számtalan módon támogatták a törvényszékek családos dolgozóit. A Gyulai Törvényszék pedig immár második alkalommal érdemelte ki Családbarát munkahely címet.

A keddi eseményen a Békési Járásbíróság átvehette a 2018-as év legeredményesebb járásbírósága címet is.

Nézze meg ezt is:

Egészségszervezők számára rendezett versenyt a GFE

A dél-alföldi régió legjobb egészségszervezőjét keresték azon a versenyen, melynek eredményhirdetését kedd délután tartották a …