2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Jelentős kardiológiai fejlesztésre készülne

A hazai és uniós forrásokon kívül nagy figyelmet fordítottak a román-magyar határon átnyúló pályázatokra a Békés Megyei Központi Kórházban.

Becsei László főigazgató főorvos a Gyula Tv-nek nyilatkozva elmondta, négy ilyen pályázatot nyújtottak be. Ezek közül a legjelentősebb az onkológiai ellátás fejlesztését célozta, ezen tartaléklistára kerültek, ugyanis itt az egyetemek által benyújtott pályázatok élveztek előnyt.

Sikeres volt viszont a Temesvárral közös projekt, amelynek össz költségvetése 2.707.466 euró, ebből a Békés Megyei Központi Kórház 1.272.824 eurót, mintegy 407 millió Forintot fordíthat fejlesztésre. Itt már a szerződést is megkötötték. Ebből a forrásból a kardiológiai
ellátást fejlesztik, a szakmai együttműködés mellett eszközfejlesztésre is sor kerül, egy kardiológiai ultrahangot Békéscsabán, egyet Gyulán helyeznek majd el, de ennél nagyobb jelentőséggel bír a DSA-készülék beszerzése.

Becsei László elmondta, nem született pozitív döntés a nagyváradiakkal közös sebészeti, vállsebészeti program esetében, de hamarosan zöld jelzést kaphat egy, a radiológiai fejlesztést célzó projekt. A projekt össz költségvetése 2,954.338 euró, ebből a Békés Megyei Központi Kórház 500.000 eurót, mintegy 160 millió Ft-ot hasznosíthat.

A Békés Megyei Központi Kórház tehát nyert 407 millió Ft beruházási értékű pályázatot, és jó esélye van arra, hogy sikeres legyen egy 160 milliós is. A főigazgató kiemelte, nem mondtak le az onkológiai projektről sem.

Nézze meg ezt is:

Régiós bowling versenyt rendeztek sérült sportolóknak

  A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Harruckern SE szervezésében rendeztek a napokban regionális …