2024. április 24., szerda
FONTOS

Beköltözött a gyermekosztály a gyulai tagkórház központi telephelyére

Az Erkel Ferenc Művészeti Iskola néptánc együttesének a műsorával kezdődött szerda délelőtt a Békés Megyei Központi Kórházban rendezett ünnepség, ugyanis átadták a gyermekosztály új részlegét, amely a közelmúltban költözött át a 3 km-re lévő régi helyéről a Semmelweis utcai, központi telephelyre. A tervek előkészítése közel 10 évre tekint vissza, ez idő alatt több nagy fejlesztésen is átesett a kórház, ez alkalommal pedig talán az egyik legfontosabb mérföldkőhöz érkezett el az intézmény.

Az ünnepélyes átadón Takács Árpád kormánymegbízott arról beszélt, hogy a jövőben a közigazgatásban is növelik az egészségügy szerepét, így a kormányablakokban több lehetőség kínálkozik az ezzel kapcsolatos ügyek intézésében a lakosság számára.

A gyermekosztály beköltözésével új lehetőségek is nyílnak a kórház működésében, hiszen ezzel költségeket is megtakarít az intézmény – mondta Becsei László főigazgató. Emellett természetesen az elsődleges szempont az, hogy modern ellátási körülményeket biztosítottak. Többek között családbarát feltételeknek megfelelően kialakított kórtermek várják a beteg fiatalokat, ugyanis minden ágy mellé biztosítható ezentúl vendégágy.

A Békés Megyei Központi Kórház gyermekosztálya már a korábbi években is szép eredményeket ért el, hiszen 2018-ban a családbarát osztály címet nyerte el úgy, hogy akkor még régi helyén működött.

A gyermekosztály új részlegének átadó ünnepsége a beszédek után az épület áldásával és felszentelésével folytatódott, melyet az egyházak képviselői mutattak be. A szertartás után egy új szobrot is felavattak a kórház udvarán, amely Semmelwis Ignác egykori szülész-nőgyógyászt ábrázolja, akire azóta az “anyák megmentőjeként” emlékeznek. A kórház gyermekosztályán 88 szakdolgozó és 23 szakorvos áll a betegek és családok rendelkezésére, immár a gyulai tagkórház központi telephelyén.

Nézze meg ezt is:

Rendőrök és rendőrségi dolgozók vehettek át jutalmat a Rendőrség Napján

  Szent György nap, a Magyar Rendőrség Napja alkalmából 2024. április 23-án állománygyűlést tartottak a …