2024. április 19., péntek
FONTOS

Gyula Tv Híradó 2019. 05. 08

Témák:

– Közel 10 éves előkészület után áprilisban beköltözött a gyermekosztály a gyulai tagkórház központi telephelyére, szerdán pedig hivatalosan is átadták az új helyen működő részleget. Itt a kórtermek az oda érkező korosztálynak megfelelően vannak kialakítva, a higiénés rendszabályok jobban betarthatóak, valamint minden beteg mellé pótágyat biztosítanak.

– Felújítják a gyulai belvárosi katolikus templom másfél tonnás harangját. A kedden kezdődő munkálatok során egyúttal az óraszerkezetet is megvizsgálják, és hosszabb idő után újra beüzemelik.

– Gyulán – hazánkban egyedülálló módon – immár öt évre tekint vissza, hogy szűrik a gyermekeket lisztérzékenységre. A 3Témában Bódi Piroskát és Görgényi Ernőt kérdeztük a betegségről, a szűrés fontosságáról, a gyulai eredményekről, valamint a folytatásról.

– Összesen egymillió forinttal támogatta a napokban a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítványt két cég. Az újabb támogatók az elkövetkezendő években is folytatni fogják adományozását a koraszülött mentést segítő szervezet számára.

Nézze meg ezt is:

Gyula Tv Híradó 2024. 04. 12.

Témák: – A város tíz pontján, összesen 255 millió forintból újulnak meg utak, útszakaszok és …