2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Felszentelték Tarhos első templomát

Szombaton avatták fel Tarhos első templomát. A Szeged-Csanádi Egyházmegye beruházásában megvalósított Árpád-házi Szent Erzsébet templomot Kiss-Rigó László püspök szentelte meg.

Kiss-Rigó László püspök utalt arra is, hogy húsvét negyedik vasárnapja a Jó Pásztor vasárnapja, mely szerint Jézus olyan, mint egy jó pásztor, aki ismeri, szereti és életét áldozza a közösségért.

2018 tavaszától ez év február végéig tartott a közel 200 m2-es épületegyüttes kivitelezése, melynek költsége összesen 139 millió forint volt, ebből 6 millió forint az önkormányzat és az adományozók támogatásából gyűlt össze, a többit az egyházmegye állta. A Lipcsei Gábor tervezte templom követi a helyi építészeti hagyományokat, külső és belső kialakításánál egyaránt legfőbb szempontként szolgált a fenntarthatóság.
Az épület melletti kert további kültéri rendezvények, misék helyszínéül szolgálhat.
Emellett a 60 férőhelyes templom ökumenikus jelleggel működik majd – emelte ki Kovács József országgyűlési képviselő. Emlékeztetett, az órát és a harangokat már korábban megszentelték.

A Szeged-Csanádi Egyházmegye beruházásában az elmúlt években öt helyszínen épült templom; a derekegyházi és a pusztaszeri templom pedig még az idén követheti a tarhosi beruházást.
Kiss-Rigó László a szentmise zárásaként kifejezte reményét annak érdekében, hogy a templomnak köszönhetően a Tarhoson élő, vallásgyakorló emberek közösségé forrjanak össze.

Nézze meg ezt is:

Régiós bowling versenyt rendeztek sérült sportolóknak

  A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Harruckern SE szervezésében rendeztek a napokban regionális …