2024. április 26., péntek
FONTOS

Három napig minden a virágokról szólt Gyulán

Május 10-e és 12-e között minden a virágokról szólt Gyulán. Nagy volt a választék a három napos eseményen, ahol közel hetven szakmai kiállító kínálta portékáit.

Különböző virágkülönlegességekkel, növényekkel találkozhattak az érdeklődők az idei Gyulai Virágok Fesztiválján.

A három napos esemény idén is a Béke sugárúton és a Göndöcs-kertben várta az érdeklődőket. Többen évről-évre ellátogatnak a fürdővárosi rendezvényre, hogy egy helyen megvegyék a legszebb virágokat. A vásárlók körében a “sláger virágok” idén a muskátli, begónia és a petúnia voltak, de emellett kaktuszokat és minden más egynyári, kétnyári, illetve évelő növényeket is lehetett találni. Emellett különféle, több, mint 30 fajta chili paprika palántát is lehetett vásárolni.

A rendezvény zárónapján, vasárnap sem csökkent a látogatók száma. A nagy forgalom ellenére a kiállítók portékái szép számmal fogytak. Az ország minden pontja mellett a környező megyékből is érkeztek vásárlók, akik balkonjukat, virágoskertjüket díszítik fel a Gyulán vásárolt növényekkel.

A Gyulai Virágok Vasárnapja rendezvény még 2001-ben kezdődött, amely az egyre nagyobb érdeklődés eredményeként a 2016-tól kezdve három naposra nőtte ki magát. A szervezők kiemelték, a jövőben a pénteki, szakmai napot szeretnék erősíteni többek között esti koncertekkel.

Nézze meg ezt is:

Régiós bowling versenyt rendeztek sérült sportolóknak

  A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Harruckern SE szervezésében rendeztek a napokban regionális …