2020. június 2., kedd
FONTOS

A szállásadók éves fórumát rendezte meg a NAV Gyulán

A szállásadók éves fórumát rendezte meg Gyulán a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

A szakmai értekezleten adóügyekkel kapcsolatos ismereteket tudhattak meg a vállalkozók, ezen is belül azt részletezték, hogy kinek milyen típusú adózási forma a megfelelőbb, illetve, hogy milyen változások történtek 2019-ben. Kovács Tamás, a NAV Békés megyei elnöke arról számolt be, hogy idén már az egyéni vállalkozók e-SZJA bevallását is elkészíti az adóhivatal. Az előadás másik része arról szólt, hogyan fogják ellenőrizni őket a NAV munkatársai, valamint az üzletágba frissen bekerült vállalkozókat informálták adózási kötelezettségükről.

A tavalyi évben 177 millió forint idegenforgalmi adóbevétel érkezett a gyulai önkormányzathoz, amit a városvezetés a turizmus fejlesztésére fordított, illetve fordít a jövőben – mondta Görgényi Ernő polgármester.

A szakmai fórumon elhangzott, Magyarországon az adókultúra még mindig fejlesztendő, ezért indította el a Nemzeti Adó- és Vámhivatal új programját “Adótudatosság” címmel. A programban olyan kezdeményezések szerepelnek, melyek már a gimnáziumokban és egyéb oktatási intézményekben is megjelennek, hogy már diákkorban tájékozódjon mindenki a hazai adórendszerről.

Nézze meg ezt is:

Hogy készült az alkohol régen, Békés megyében?

  Hogy kerül az 1988-as Kőbányai sör – tele üveggel – a gyulai Erkel Ferenc …