2021. március 6., szombat
FONTOS

Közlekedési rendőrök versenyeztek Orosházán

Tesztlapok, karos forgalomirányítás, valamint autós és motoros ügyességi feladatok is szerepeltek a IX. Szakmai Közlekedésrendészeti Verseny Békés megyei döntőjének programján.

A Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottság 2019. május 15-én, Orosházán rendezte meg a IX. Szakmai Közlekedésrendészeti Verseny Békés megyei döntőjét. A rendezvényt Czecher Péter r. ezredes, az Orosházi Rendőrkapitányság vezetője nyitotta meg. A megmérettetésen a Békés megyében működő rendőrkapitányságok és határrendészeti kirendeltségek 42 rendőre vett részt. Járőr-gépkocsivezető és motoros kategóriákban, valamint karos forgalomirányításban mérték össze tudásukat.

A megyei verseny az elméleti feladatok megoldásával, tesztek kitöltésével kezdődött Orosházán, a Petőfi Művelődési Központban. Ezt követően Orosházán, a piactéri parkolóban kialakított tanpályán, valamint a Rákóczi út – Huba utca – Móricz Zsigmond utca kereszteződésében mutatták be felkészültségüket a versenyzők. A döntősöket háromtagú zsűri, Hazugáné Angyal Krisztina r. alezredes, az Országos Rendőr-főkapitányság kiemelt főreferense, Takó Sándor nyugállományú r. ezredes és Benkő Mihály, a Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont Békés megyei osztályvezetője értékelte. Az eredményhirdetésen Hudák Pál r. ezredes, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság rendészeti rendőrfőkapitány-helyettese összegezte a verseny tapasztalatait és méltatta a versenyző rendőrök teljesítményét.

A motorkerékpárosok között Verebi Zoltán r. törzszászlós, a főkapitányság Forgalomellenőrző Alosztályának szolgálatparancsnoka végzett az első helyen. A járőr-gépkocsivezetők versenyében Bíró József r. törzszászlós, szintén a főkapitányság Forgalomellenőrző Alosztályának szolgálatparancsnoka győzedelmeskedett, míg a karos forgalomirányítók között Gyurcsán Zsuzsanna r. törzszászlós, az Orosházi Rendőrkapitányság baleseti helyszínelő és vizsgálója nyújtotta a legjobb teljesítményt. A megyei döntő versenyzői közül kerülnek ki azok a rendőrök, akik képviselni fogják Békés megyét az országos döntőn, amelyet 2019. június 4-e és 6-a között rendeznek meg Martfűn.

Nézze meg ezt is:

Kábítószer miatt intézkedtek a rendőrök Gyulán

Gyulán, a Csabai útról 2021. március 2-án 17 óra körül a rendőrök előállítottak egy békéscsabai …