2024. április 24., szerda
FONTOS

60 gyermek vett részt a Karácsonyi Iskola “Ovi-Foci” programján

Negyedik éve rendezi meg a Karácsonyi János Katolikus Iskola “Ovi-Foci” programját, melyre idén 12 intézményből, 60 óvodást vártak. A kezdeményezés keretében évi 4 alkalommal szakképzett edzők foglalkoznak a kicsikkel, akiknek a labdarúgás alapjait kívánják megtanítani.

Az iskola udvarán két csoportban zajlottak a körmérkőzések, ahol az óvodák nagycsoportosai mérkőztek meg egymással, emellett ügyességi pályát is kialakítottak. A Magyar Labdarúgó Szövetség országos óvodai programjának a célja, hogy már a legkisebb korosztályt is az egészséges életre, a mozgás szeretetére nevelje, egyúttal biztosítsa a sportoláshoz szükséges feltételeket.

Annak érdekében, hogy a gyakorlás minden hétköznap folyamatos legyen, az óvónők “Ovi-Foci” tanfolyamot végeznek, mely során elsajátítják a gyermekek sportág-specifikus oktatáshoz szükséges legfontosabb alapkövetelményeket. Az intézményi Bozsik program sporteszközökkel támogatja az óvodákat és ezen a napon is az érmek mellett labdákat kaptak ajándékba a gyerekek.

Nézze meg ezt is:

Rendőrök és rendőrségi dolgozók vehettek át jutalmat a Rendőrség Napján

  Szent György nap, a Magyar Rendőrség Napja alkalmából 2024. április 23-án állománygyűlést tartottak a …