2021. március 1., hétfő
FONTOS

Gyula Tv Híradó 2019. 05. 17.

Témák:

– Május tizedike a mentők napja, ezen a napon alakult meg 1948-ban az Országos Mentőszolgálat. A jeles eseményt pénteken a Gyulai Mentőállomáson is megünnepelték. Az állománygyűlésen több mentős munkáját díjakkal ismerték el, és a dolgozók idén is megválasztották azt a két személyt, akik a közösség szerint a legtöbbet tettek a mentőállomásért az elmúlt évben.

– Leginkább Debrecenhez hasonlítható Gyula XV. századi fejlődése, mert a jobbágyságból egyre inkább a polgári lét felé közelített a város – hangzott el azon a pénteki konferencián, melyet a Békés Megyei Levéltár rendezett. Az elmúlt években ez már a negyedik olyan tudományos tanácskozás volt, melyen Gyula középkori történetét vizsgálták.

– A Hargita megyei Gyergyóújfaluból érkeztek diákok az Implom iskolába pénteken a Járd végig elnevezésű pályázat keretein belül. A 20 tanuló ez alkalomból részt vett egy rendhagyó testnevelés órán, a diákigazgató választáson, valamint megismerkedtek a város nevezetességeivel.

– 12 óvodából 60 gyermek érkezett a Karácsonyi Iskola “Ovi-Foci” programjára. A Magyar Labdarúgó Szövetség az óvodai és oktatási intézményekkel együttműködve szeretné népszerűsíteni a testmozgást a fiatalok számára, ennek érdekében minden évben 4 alkalommal szakképzett edzők foglalkoznak az óvodásokkal.

– Az orvos munkájával ismerkedtek a gyerekek a Máriafalvai Óvodában. Abdulrahman Abdulrab Mohamed a kicsik minden kérdésére válaszolt.

Nézze meg ezt is:

A járási településfejlesztési stratégiáról egyeztettek Gyulán

Új Európai Uniós pénzügyi ciklus kezdődött az idei évvel – írta közösségi oldalán Görgényi Ernő …