2024. március 19., kedd
FONTOS

Barátja adatait adta meg a rendőröknek

a kép illusztráció

Jogosítvány nélkül vezetett, de nem akarta, hogy megbüntessék, ezért barátja adatait adta meg a rendőröknek egy 19 éves férfi Békéscsabán. Hamis vád miatt büntetőeljárás indult ellene, a rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte.

Békéscsabán, a Mokry utcában, 2019. január 16-án 3 óra 15 perc körül a rendőrök leállítottak egy személygépkocsit, és ellenőrizték az autót, illetve annak vezetőjét.

A járművön nem volt érvényes kötelező felelősségbiztosítás, az autó vezetőjének pedig nem volt jogosítványa.

A 19 éves férfi a helyszínen semmilyen igazolványt nem tudott átadni a rendőröknek, hanem adatokat diktált le nekik. Miután a rendőrök előállították kiderült, hogy az egyik barátja személyes adatait adta meg. El akarta kerülni, hogy az engedély nélküli vezetés szabálysértés miatt megbüntessék és eltiltsák a járművezetéstől, mert a történtek idején éppen autósiskolába járt, jogosítványt akart szerezni. Így azonban nemcsak szabálysértési eljárás, hanem büntetőeljárás is indult ellene, az utóbbi hamis vád vétség elkövetésének gyanúja miatt.

A rendőrség a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az ügy iratait 2019. május 16-án továbbította a Békéscsabai Járási Ügyészségre.

Nézze meg ezt is:

A passzív biztonsági eszközöket ellenőrzik a rendőrök

Kedd délelőtt, a Karácsonyi János utcában készültek ezek a felvételek. A Gyulai Rendőrkapitányság munkatársai a …