2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Gyergyóújfaluból érkeztek diákok az Implom iskolába

Nemzetiségi műsorral kedveskedtek a kisiskolások a Gyergyóújfaluból érkezett tanulóknak.

A Járd végig elnevezésű program keretében ugyanis a határon túl élő tanulóknak lehetőséget biztosítottak arra, hogy megismerjenek egy általuk választott települést, illetve intézményt.
Teleki-Szávai Krisztina igazgató emlékeztetett, korábban a magyarországi diákok utazhattak erdélyi településekre a Határtalanul program segítségével.

A Hargita megyében, Gyulától több mint 400 km-re található Gyergyóújfaluból 20 diák és 2 kísérő pedagógus érkezett az Implom iskolába. Ahol az intézmény bemutatását követően többek között rendhagyó testnevelés órán és diákigazgató választáson vehettek részt. A délután során pedig a kisvonatos városnézés mellett egy interaktív bemutatót is láthattak az Almásy-kastélyban. Sólyom Anita hetedik osztályos tanuló kifejtette, tanáraik nem árulták el előre, hogy milyen programokon vesznek részt, így sokkal izgatottabban várták a pénteki nap eseményeit.

Laczkó-Dobos Hajnal kiemelte a program jelentőségét, hiszen eddig nem sok olyan lehetőségük volt, melyek segítségével interaktívan ismertethetik meg diákjaikat a környező országok, határ menti települések kultúrájával. Éppen ezért esett a választásuk Gyula városára.

Kertes Gabriella intézményvezető arra hívta fel a figyelmet, hogy napjainkban elengedhetetlen a kapcsolatteremtés, a partneri viszonyok és együttműködés kialakítása akár az országhatárokon is átlépve.

A pénteki köszöntő eseményen a német nemzetiségi műsor mellett a Gyergyóújfaluból érkezett diákokat megajándékozták egy egyedi jegyzettömbbel, bízva abban, hogy a jövőben is folytatják az együttműködést, tapasztalatcserét.

Nézze meg ezt is:

Megérkeztek az első látogatók a Ladics-házba

  A XXI. század elvárásainak igyekszik megfelelni a felújított Ladics-ház, amely a negyedik olyan kiállítóhely …