2021. március 7., vasárnap
FONTOS

Vad-, illetve halételek készültek a IX. Gyulavári Kastélynapokon

Vad-, illetve halételeket készítettek a versenyzők a Gyulavári Kastélynapokon. Az elmúlt hétvégén családi és ifjúsági programok várták a vendégeket Gyulaváriban. Ide tartozott a szabadban főzés is, erre összesen 70 csapat nevezett be, ebből 50 vadételt, 20 halételt készített.

A főzőverseny zsűrielnöke Ambrus György olimpiai és világbajnok mesterszakács volt. A verseny kezdete előtt ő vázolta fel az értékelési szempontokat is a versenyzőknek. A bírálók elsősorban azt tartották szem előtt, hogy az elkészült étel a hely szelleméhez igazodjon, nem utolsó sorban az étel ízét, illatát és a tálalási formát is vizsgálták.

A szombati versenyen olyanok is főztek, akik nem nevezték be ételeiket zsűrizésre, csupán a hangulat miatt csatlakoztak a programhoz. Az este folyamán a Bikini zenekar szórakoztatta a résztvevőket.

Nézze meg ezt is:

118 új fertőzött Békés megyében

A pénteki 13 757 eset után szombaton 118 új fertőzöttel 13 875-ra nőtt a Békés …