Vad-, illetve halételeket készítettek a versenyzők a Gyulavári Kastélynapokon. Az elmúlt hétvégén családi és ifjúsági programok várták a vendégeket Gyulaváriban. Ide tartozott a szabadban főzés is, erre összesen 70 csapat nevezett be, ebből 50 vadételt, 20 halételt készített.
A főzőverseny zsűrielnöke Ambrus György olimpiai és világbajnok mesterszakács volt. A verseny kezdete előtt ő vázolta fel az értékelési szempontokat is a versenyzőknek. A bírálók elsősorban azt tartották szem előtt, hogy az elkészült étel a hely szelleméhez igazodjon, nem utolsó sorban az étel ízét, illatát és a tálalási formát is vizsgálták.
A szombati versenyen olyanok is főztek, akik nem nevezték be ételeiket zsűrizésre, csupán a hangulat miatt csatlakoztak a programhoz. Az este folyamán a Bikini zenekar szórakoztatta a résztvevőket.