2024. március 19., kedd
FONTOS

Méhcsaládot fogadtak örökbe a református óvodások

Műsorral ünnepelték a méhek világnapját a gyulai református óvodában. Ez alkalommal különleges meglepetésben részesültek a gyerekek, hiszen örökbe fogadhattak egy méhcsaládot egy helyi méhész jóvoltából.

Ez a felajánlás egyelőre egyedülállónak számít az országban. Az óvodában örömmel fogadták a kezdeményezést, mely révén a gyerekek nemcsak mézet kóstolhatnak, hanem jobban megismerhetik a méhek életét.

Az idei év eddig igen gyengére sikerült a méhészek számára – ezt már Árgyelán János, az Országos Magyar Méhészeti Egyesület Békés megyei szaktanácsadója mondta a 3Témában, ahol Balogh Erikával együtt nemcsak az új kezdeményezésről, hanem a 2019-es év tapasztalatairól is beszéltek. Mint kiderült, a repce az aszály miatt nem lett igazán jó, és amikor nagyjából egy hónapja megkezdődött az intenzív esőzés, az az akácnak nem tett jót.

A műsorban szó esett arról az egész világban érvényesülő negatív trendről, mely révén egyre pusztulnak a méhek. Hazánkban a szakmai szervezetek többször is felhívták a figyelmet a problémára, a megoldás azonban nem látszik egyszerűnek.

Nézze meg ezt is:

Erkel Ferenc szépunokája mondott beszédet március 15-én, a Petőfi téren

    Hagyományosan a Kossuth téren kezdődött a március 15-ei ünnepi programsorozat. Ezen a helyszínen …