2024. április 19., péntek
FONTOS

Ötödik alkalommal találkoztak Gyulán a sérült fiatalok

Rendhagyó módon kezdődött a csütörtöki program, a sérült fiatalok ötödik megyei találkozójára – a mozgáskorlátozottak régiós egyesülete alelnökének kérésére – Görgényi Ernő gyulai polgármester kerekesszékkel indult. A városházától a sportcsarnokig nem a legrövidebb, de nem is a legrosszabb utat választották, hogy menet közben kiderüljön, mit él át egy kerekesszékes ember.

A polgármester azt mondta, nagyon komoly kihívásokat tartogat a közlekedés a kerekesszékkel élők számára, különösen a régebbi felületek járhatók nehezen, főleg az Erkel gimnázium melletti, macskaköves szakasz.

Fenesi Balázs elmondta, figyelemfelkeltő akciónak szánták a közös kerekesszékezést, és örömmel veszik az infrastrukturális fejlesztéseket is, a legnagyobb áttörésre azonban a fejekben van szükség.

A program megnyitóján Kósa Ádám, a Fidesz európai parlamenti képviselője siketként jelnyelven osztotta meg gondolatait, melyet a jelenlévők tolmács segítségével hallhattak.
Ez a nap sokat jelent a fogyatékkal élőknek, az egymástól távolabbi csoportokat közelebb hozta egymáshoz. A tavalyhoz képest 570 regisztrált fogyatékkal élő érkezett a gyulai eseményre, ők a segítőkkel együtt közel hétszázan vettek részt a különböző programokon.

Nézze meg ezt is:

Fókuszban a területfejlesztés

  Hétfőn nyolcadik alkalommal szervezett információs napot a Békés Vármegyei Önkormányzat a Csabagyöngye Kulturális Központban. …