2024. április 19., péntek
FONTOS

Együtt erősítené a térség turizmusát Gyula és Békéscsaba

Szerda délután, a CsabaParkban rendeztek szakmai fórumot, ahol az ezzel kapcsolatos lehetőségeket mutatták be.

Komoróczki Aliz, a Gyulai Turisztikai Kft. ügyvezetője az elmúlt tíz évben elért eredmények mellett a további fejlesztési tervekről is beszélt.

Kiemelte, a turisztikai partnerek olyan lehetőségeket keresnek, amelyek hozzájárulnak a helyi programkínálat fejlesztéséhez. Emellett arról is szót ejtett, hogyan tudnák tovább növelni a térség turisztikai vonzerejét.

Görgényi Ernő polgármester arról beszélt a fórumon, hogy Gyulának érdeke az együttműködés, mert így a városba érkező turisták számára színesebb programkínálatot tudnak összeállítani.

Az elmúlt esztendőben összesen 581 ezer vendégéjszakát jegyeztek fel a fürdővárosban. Idén ugyan a jó idő még várat magára, és a szezon sem kezdődött el, az együttműködésnek köszönhetően ugyanakkor olyan aktív programlehetőségek is megnyílhatnak a térségben, hogy a rossz időben sem fog unatkozni senki, aki Gyulára vagy Békéscsabára érkezik.

Nézze meg ezt is:

Fókuszban a területfejlesztés

  Hétfőn nyolcadik alkalommal szervezett információs napot a Békés Vármegyei Önkormányzat a Csabagyöngye Kulturális Központban. …