2021. február 25., csütörtök
FONTOS

Kiállították a művészeti iskolások alkotásait

A videóban hallható gondolattal nyitotta meg Czirok Mihály igazgató a művészeti iskola képzőművészeti tanszakának tanévzáró vizsgakiállítását a művelődési központban. Az előző évekhez hasonlóan idén is több mint 70 diák mutathatta be általa és tanárai által legjobbnak ítélt munkáját. Czirok Mihály köszöntőbeszédében előadóművészként próbálta meghatározni a képzőművészet fogalmát, gyermekkori jelentőségét.

A kiállított vegyes témájú képek között helyet kaptak klasszikus rajzok és festmények. Ezek mellett olyan modern gondolatvilágú alkotások is szerepelnek, melyek a tanmeneten kívül eső egyéni ötletekről tanúskodnak. Idén olyan önálló projekteket valósítottak meg, mint az iskola kerítésén látható, Bende Róbert által pixelesítésnek nevezett installáció, vagy a sárkánykészítés. Góg Fruzsina Anita is éppen az utóbbit tartotta az egyik legemlékezetesebb foglalkozásnak.

A diákoknak lehetősége volt országosan is megmérettetniük kreatív látásmódjukat.

Bende Róbert elárulta, a következő tanév tervei között szerepel a kerámia foglalkozások fejlesztése. Hiszen eddig két koronggal nem tudtak olyan hatékonyan dolgozni a diákok. Ennek ellenére a kiállításon helyet kaptak tűzzománc és kerámia alkotások is.

A művészeti iskolások alkotásait június 12-ig tekinthetik meg az érdeklődők a művelődési központ földszinti kiállítótereiben.

 

 

Nézze meg ezt is:

Újabb gyulai úszó sikerekkel zárult két februári verseny

  Két rangos eseményen is szép eredményeket értek el a Gyulai Várfürdő fiatal úszói, legutóbb …