2021. március 1., hétfő
FONTOS

A Patrióta Gyulai Kisvendéglő nyerte a Virágok a gasztronómiában versenyt

Kedden vehette át a Patrióta Gyulai Kisvendéglő a Virágok a gasztronómiában elnevezésű verseny győztesének járó díját. A Gyulai Virágok Fesztiválja eseménysorozat keretein belül 2016-ban hívták életre az Ízek, illatok tere gasztronómiai versenyt, melyen ehető virágok felhasználásával állítottak össze ételeket.

Az alábbi képsorokon a vendéglő egyik nyertes főételét láthatjuk, melyen a zöldspárga, a kacsasonka és a rántott tojás mellé marinált bodzavirágot helyeztek. Csiszér-Nyári Katalin elárulta, a többi fogásban helyet kapott a levendula és az orgona is.

Ebben az évben összesen négy vendéglátóhely csatlakozott a kezdeményezéshez. Boros Zoltán, a Hungest Hotel Erkel igazgatói asszisztense kifejtette, a virágok felhasználásakor az elsődleges céljuk az volt, hogy a növények ne csak mint díszítőelemek szerepeljenek a tányéron.

Barna Ádám séf elárulta, az ételek zsűrizésekor figyelembe vették azt, hogy a virágok koncepcionálisan színben és ízben mennyire illeszkedtek az alapanyagokhoz, milyen részeit használták fel, illetve mennyire volt kreatív a megvalósítás. Hozzátette, egyre nagyobb a vendégek igénye arra, hogy a tradicionális konyhaművészet mellett megjelenjenek az újszerű, egyedi ételvariációk.

Azóta a névváltoztatás mellett újdonságként idén először a közönség mellett szakmai zsűri értékelte a minimum 3 fogásos menüsort. Komoróczki Aliz ügyvezető kiemelte, a verseny hosszú távú célja a szakmai kapcsolatok erősítése.

Ebben az évben még két további gasztronómiai fórumot terveznek, melyek szintén a szakmai kapcsolatok erősítését és a turisztika fellendülését segíti.

Nézze meg ezt is:

Apor Vilmosról emlékeztek meg a róla elnevezett gyulai óvodában

Az egykori gyulai plébánosról, Apor Vilmosról emlékeztek meg Gyulán, a róla elnevezett, Boldog Apor Vilmos …