2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Gyula Tv Híradó 2019. 05. 28.

Témák:

– A Patrióta Gyulai Kisvendéglő vette át a Virágok a gasztronómiában elnevezésű verseny legjobbnak járó díját. A Gyulai Virágok Fesztiváljához kapcsolódó megmérettetésen ebben az évben először nem csak a vendégek, hanem egy szakmai zsűri is értékelte az ételeket. A verseny hosszú távú célja a szakmai fejlődés és együttműködés elősegítése.

– Helikopter alkatrész gyárat épít az Airbus Gyulán – adta hírül kedd délután a portfolio.hu. A gazdasági portál arról számolt be, hogy a magyar kormány és az Airbus Helicopters bejelentette, hogy egy helikopteralkatrész-gyárat fognak felépíteni Gyulán, zöldmezős beruházás keretében. A gyulai üzemben helikopterek dinamikus rendszereihez szükséges precíziós alkatrészeket fognak előállítani az Airbus termékválasztékába tartozó összes helikoptertípus számára. A gyártás várhatóan 2021-ben indul el. A témában szerda reggel tartanak helyszíni sajtótájékoztatót, melyről részletesen beszámolunk.

– Megnyílt az első magyar bio sörfőzde Gyulaváriban. Az Elixbeert a Körös-Maros Biofarm Kft. 93 millió forintos támogatás mellett összesen mintegy 200 millió forintból valósította meg. A helyszínen jelenleg három bio- és hat konvencionális sört főznek.

– Közel 8400 látogatót vonzott a Lego kiállítás szűk egy hónap alatt – összegzett a kedd délelőtti sajtótájékoztatón Alt Norbert alpolgármester.  Az eseménynek otthont adó Kohán képtár továbbra is megtartja eredeti funkcióját, de adott esetben más programokat is megrendezhetnek itt.

– A Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara legutóbbi Küldöttgyűlésén az Év Ipari Vállalkozása díjat a gyulai Royal Nyomda nyerte el. Ügyvezető tulajdonosa Balog Miklós már több, mint 50 éve dolgozik a szakmában. A békéscsabai Kner nyomda egykori vezérigazgatója 2001-ben hozta létre saját cégét, ahol ma, nyugdíjasként is aktív szerepet vállal annak működésében.

Nézze meg ezt is:

Gyula Tv Híradó 2024. 04. 19.

Témák: – Csütörtök este a Gyulai Várszínház felolvasó-színházi ősbemutatóját láthatta a közönség Ártatlanok – Levelek …