2024. április 19., péntek
FONTOS
ttps://youtu.be/VjH4fplfG9M

2,2 millió forinttal támogatták a tulajdonosok a Vár utca felújítását

Ezen a héten elkezdődött a Vár utca felújítása, melynek részleteit egy korábbi lakossági fórumon egyeztették.

A tulajdonosok összefogásának köszönhetően összesen 2,2 millió forintot gyűjtöttek össze annak érdekében, hogy a szórt útalap helyett aszfaltburkolatot építsenek ki. Lukács Sándor, a lakók képviselője az önkormányzat támogatását kérte, hiszen a Vár utcában több apartman is található, így nyáron megnő a forgalom, tehát az önkormányzattal közös érdekük az útszakasz kiépítése.

A megbeszélésen részt vett Szilágyi Szilárd kivitelező, valamint Molnár Csaba, a mérnöki osztály vezetője, aki ismertette a terveket. Az utcában 96 méter hosszan és 2,6 méter szélességben valósul meg az aszfaltozás. Ezzel egyidejűleg történik meg a csapadékvíz-elvezető rendszer kiépítése is. A beruházás így összesen 16, 3 millió forintba kerül. Kiss Szabolcs önkormányzati képviselő arra hívta fel a figyelmet, hogy becsülendő, ha egy lakóközösség időt és pénzt áldoz arra, hogy utcájukat felújítsák.

A kivitelezés a csapadékcsatornák kiépítésével kezdődött, így hozzávetőlegesen három hétig nem lehet gépjárművel közlekedni az utcában. A szerződés szerinti végleges befejezési időpont pedig október 22-e.

Nézze meg ezt is:

Fókuszban a területfejlesztés

  Hétfőn nyolcadik alkalommal szervezett információs napot a Békés Vármegyei Önkormányzat a Csabagyöngye Kulturális Központban. …