2024. április 20., szombat
FONTOS

Gyulára jön az Airbus – sajtótájékoztató a helyszínen

Történelmi léptékűnek nevezte Görgényi Ernő polgármester a szerda reggeli, helyszíni sajtótájékoztatón az Airbus és Magyar Kormány gyulai beruházását. Elmondta, évek óta készülnek egy nagyobb léptékű projektre, ebben az esetben tavaly ősszel gyorsultak fel a tárgyalások.
Kovács József országgyűlési képviselő kiemelte, Gyula számára fontos, hogy a város gazdasága a turizmus mellett minél több lábon álljon, ez a projekt emiatt is nagy jelentőséggel bír.
Mint arról tegnap beszámoltunk, a kormány és az Airbus Helicopters bejelentette, hogy egy helikopteralkatrész-gyárat fognak felépíteni Gyulán, zöldmezős beruházás keretében. A gyulai üzemben helikopterek dinamikus rendszereihez szükséges precíziós alkatrészeket fognak előállítani az Airbus termékválasztékába tartozó összes helikoptertípus számára, a gyártás várhatóan 2021-ben indul el.
A világ egyik vezető repülés és űrtechnikai vállalata képzett szakembereket fog alkalmazni az üzemben, ennek érdekében a térségben egy Repülőgépipari Akadémia is létesül az új üzem szakember utánpótlásának képzésére.
Kérdésünkre Görgényi Ernő polgármester azt mondta, pontos számot nem hozhatnak nyilvánosságra, de az üzem várhatóan százas nagyságrendben foglalkoztat majd szakembereket.
A terület előkészítése jelenleg is folyik, az építési munkálatok jövőre kezdődhetnek meg, az üzem 2021-ben indul el.
A videóban a szerda reggeli sajtótájékoztató nézhető meg.

Nézze meg ezt is:

Női konferenciát rendeztek a gyulai baptisták

  A közösség élményét és a lelki feltöltődést kínálta a résztvevőknek az a női konferencia, …