2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Évet zárt a társastánc tanszak

 

Szerdán a művelődési központban zajlott az Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola társastánc tanszakának évzáró bemutatója. A színpadon közel hatvan növendék mutathatta be az eddig tanult csoportos és páros táncokat.

Czirok Mihály intézményvezető köszöntőbeszédében kiemelte a művészet- és a táncoktatás jelentőségét, hiszen a mozgás és a zene kapcsolatának kialakítása mellett növeli a tüdőkapacitást, valamint ritmusérzéket teremt.

Az általános és középiskolás korú diákok a szabályozott nemzetközi szalontánc versenyek kategóriái közül az összes standard és latin táncot bemutatták családtagjaiknak. A fellépők között voltak olyanok, akik idén kezdték tanulmányaikat, de olyanok is, akik évek óta lelkes fellépők.
Szegedi Flóra immár tíz éve vesz részt társastánc oktatáson, de ebben az évben az érettségi után Szegeden folytatja tanulmányát, így a szerdai volt az utolsó fellépése a gyulai tanszakkal.

Szivák Krisztina felkészítő tanár elárulta, mivel a tanulók dominánsan lányok, így a fellépéseiket is eszerint koreografálják. A művelődési központ színpadán látott előadások között éppen emiatt több volt a csoportos, és kevesebb volt a páros tánc.

A nap folyamán előadott táncok között két olyan csoportos előadás is volt, mely a tanévet követően megszűnik, mivel több tanuló is középiskolai éveit követően vidéken folytatja tanulmányait. A társastáncosok bemutatóját követően a népzene, néptánc tanszak is előadta évzáró műsorát.

Nézze meg ezt is:

Idén is Törökzugban kezdődött meg a városi virágosztás

  A meghirdetett időpont előtti órában is már nagy volt az érdeklődés a városi virágosztás …