2024. április 23., kedd
FONTOS

Gyula rendezi a labdarúgó diákolimpia döntőjét

A komáromi csapat győztes gólját ünnepelték a pályán kívül a játékosok. Két év után ismét a Békés Megyei Diáksport Egyesület kapta meg a rendezési jogát az egyik legnagyobb létszámú és presztízsű diákolimpia országos döntőnek. Gyulán a labdarúgó mérkőzések zajlottak, de ezen kívül még 3 sportágban Mezőberényben és Békéscsabán bonyolították le a döntő fordulóit.

A döntőben összesen 20 együttes vetélkedik a hétvége folyamán az országos diákolimpiai bajnoki címért. A három napos rendezvény során Békés megyét a Békéscsabai Kazinczy Ferenc Általános Iskola 5.-6. osztályos tanulói képviselik.

A diákolimpia országos döntőjén az első három helyezett csapatot díjazzák, de emellett különdíjak is gazdára találnak, mint a gólkirályi cím, a legjobb kapus vagy a legjobb játékos. A verseny presztízsét emellett az is növeli, hogy az első helyezett csapat játékosai plusz 10 pontot kapnak későbbi felsőoktatási felvételijük során.

A gyulai sporttelepre több, mint 300 diák érkezett az országos döntőre és a helyszínen összesen 4 pályát alakítottak ki a rendezők, ahol folyamatosan zajlottak a mérkőzések. Szombaton szintén a csoportmérkőzésekkel folytatják az ifjú labdarúgók, vasárnap pedig a helyosztók, az elődöntők és döntő vár rájuk.

Nézze meg ezt is:

Rendőrök és rendőrségi dolgozók vehettek át jutalmat a Rendőrség Napján

  Szent György nap, a Magyar Rendőrség Napja alkalmából 2024. április 23-án állománygyűlést tartottak a …