2020. december 3., csütörtök
FONTOS

Rendkívüli tárlat nyílik Gyulán jegyzett képekkel

Több képet láthat majd a közönség az Henri Matisse tanítványnak számító, békéscsabai születésű Perlrott Csaba Vilmostól. A Kohán képtárban pénteken az utolsó simításokat végezték, hogy a szombat délutáni megnyitóra minden a helyére kerüljön.

Gyarmati Gabriella művészettörténész elmondta, a festmények mellett egy kárpit is látható, mely a magyar gobelinművészet megteremtőjéhez, Ferenczy Noémihez fűződik.

A Böhm József németországi ideggyógyász gyűjteményéből összeállított tárlat igazi szenzációnak nevezhető, hiszen nemzetközileg is jegyzett alkotások érkeztek Gyulára. Dombi Ildikó ügyvezető kiemelte, a Böhm gyűjtemény ma a legjelentősebb magyar és szász vonatkozású magángyűjtemények közé sorolható.

Az intézmény meghosszabbított nyitva tartással készül a tárlatra. Ennek megfelelően a Kohán Képtár – és a vele rotációban hagyományosan fél-fél napot nyitva tartó Ladics-ház – a megszokott helyett június 1-től kedd és vasárnap között 10-18 óráig lesz látogatható.

Nézze meg ezt is:

318 új fertőzött Békés megyében

Szerdán 6811, csütörtökön 7129 új koronavírus fertőzöttet tartottak nyilván Békésben. 6635 újabb magyar állampolgárnál mutatták …