2024. április 20., szombat
FONTOS

Színes léggömböket engedtek a magasba az SM világnapon

Immár 11. éve rendezik meg május végén az SM világnapot. Az esemény zárórendezvényén elhangzott, azoknál van nagyobb esély a mozgáskorlátozottságot és látásvesztést is kiváltani képes idegrendszeri betegség, a sclerosis multiplex hosszabb ideig való kordában tartására, akik időben megkezdik a kezelést, illetve szükség esetén idejében terápiát váltanak.

Az eseményen részt vett Szántai Anita, a Magyar Sclerosis Multiplexes Betegekért Alapítvány elnöke, aki kiemelte, nagyon sok SM beteg nem kap megfelelő rehabilitációt, holott mindenkinek szüksége lenne rá.

Az SM betegek nagyobb részénél a betegség aktivitása hullámzó. Náluk javuló és rosszabbodó időszakok váltják egymást, ezzel szemben a progresszívnak nevezett kórformát a folyamatos állapotromlás jellemzi. A betegség jelentkezésekor az érintettek többsége húszas-harmincas éveiben járó fiatal.

Az ország minden részéből érkeztek SM betegek, hogy a közös rendezvény során tapasztalatokat cseréljenek, majd a gyulai várnál közösen a magasba engedjék a reményt jelképező színes léggömböket.

Nézze meg ezt is:

Évfordulót ünnepeltek a gyulai polgárőrök

  Öt éve adták át a Gyulai Bűnmegelőzési Polgárőr Egyesület irodáját, egyben a gyulai polgárőrök …