2023. február 1., szerda
FONTOS

Salga Máté fotóit állították ki a Százéves cukrászdában

A Százéves cukrászdában ezúttal Salga Máté fotóit állították ki.

A fiatal egyetemista két éve kezdett el komolyabban foglalkozni a fényképészettel, és azóta számtalan kiállítást tudhat maga mögött. Legutóbb Nagykanizsán, előtte Budapesten, a Műveleti Terület Galériában láthatták a Nézőpontok elnevezésű, Budai Viktóriával közös tárlatát, melyből néhány alkotást a gyulai közönség is megtekinthet. A cukrászdában kiállított tizenhat kép fekete-fehér, a fővárosi metróállomások geometriai formáit ábrázolja.

Salga Máté elárulta, a fényképészetben elsősorban az fogta meg, hogy a folyamatos mozgásból, ami körülöttünk zajlik, képes kiragadni egy álló pillanatot. Éppen ezért az a célja, hogy olyan momentumokat örökítsen meg, amelyet mozgás közben észre sem vesznek az emberek. Emiatt a fényképek nagy részén az utca embertömegét örökíti meg. A fekete-fehér képek mellet néha színes filmmel is próbálkozik, de ilyen téren még fejlődnie kell, tette hozzá.

Hosszútávú tervei között szerepel egy fényképész tanfolyam elvégzése, de első sorban a fogorvosi tanulmányaira szeretne koncentrálni, a fotózást pedig hobbit szinten folytatni az elkövetkezendő években.

Nézze meg ezt is:

Több, mint 200 diák írta meg a felvételit az Erkelben

  Már több éves hagyomány, hogy helyszínt biztosít a központi írásbeli vizsgák számára az Erkel …