2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Június 15-től lezárják az Eötvös-Árpád utcai csomópontot

Jelenleg is zajlanak az Eötvös utca–Béke sugárút–Árpád utcai körforgalom kivitelezési munkálatai, melyek forgalmirend-változással járnak.

A kivitelezés három ütemben valósul meg.

A harmadik ütemben a teljes csomópont lezárásra kerül 2019. június 15-én 04.00 órától várhatóan augusztus 31-ig – írta közleményében a városháza.
A csomópont a Béke sugárút felé a Bacsó Béla utcán és a Jókai Mór utcán, az Ajtóssy utca felé az Ady Endre utcán és a Jókai Mór utcán, az Árpád utca felé a 48-as utcán és a Kálvin utcán kerülhető ki. A Jókai Mór utca Béke sugárút és Ajtóssy utca közötti szakaszán mindkét oldalon tilos lesz megállni. A környék lakóit szórólapokkal is tájékoztattuk, a forgalmirend-változást közlekedési táblák jelzik a helyszínen.

A forgalmirend-változással kapcsolatos információk elérhetőek a környező intézményekben és a Városháza kapualjában kihelyezett térképeken, illetve a www.gyula.hu/aktualis oldalon.
A csomópont körforgalommá alakítása jelentősen növeli a közlekedés biztonságát, ugyanakkor csökkenti a várakozással töltött időt is. A környéken a közlekedésbiztonság kiemelt fontosságú, a csomópont közelében két általános iskola, két óvoda, művészeti iskola, gyermekorvosi rendelők, tornacsarnok és kulturális központ is található, ezek mellett a forgalmat a bíróság és a rendőrség közelsége is növeli.
A 129,5 millió forint összértékű beruházás 107,8 millió forint pályázati támogatással valósul meg.

A munkálatok befejezésének tervezett időpontja 2019. augusztus 31.

Nézze meg ezt is:

Régiós bowling versenyt rendeztek sérült sportolóknak

  A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Harruckern SE szervezésében rendeztek a napokban regionális …