2019. szeptember 23., hétfő
FONTOS

Gyula Tv Híradó 2019. 06. 07.

Témák:

– Pénteken megkezdődött a gyulai kézműves sörfesztivál. A várkertbe látogatók a hagyományos italok mellett a legkülönlegesebb sörféléket is megkóstolhatták.

– Közel 20 év után újra nívódíjas néptánc együttest köszönthetünk Gyulán. Az országos elismerést a harruckernesek produkciója nyerte el a közelmúltban Nyíregyházán megrendezett – Néptáncosok Országos Területi Színpada – elnevezésű szakmai minősítést adó fesztiválon.

– Sokat köszönhet a gyulai könyvtár idén 25 éves német olvasótermének – mondta csütörtök este az a Csősz Róbert, aki a fürdővárosból indulva vált elismert műfordítóvá. A mai trend ugyan az, hogy a fordító szinte egyenértékűnek számít a szerzővel, szerinte azért a szerzőért az elsődleges érdem, a fordítónak az a feladata, hogy a lehetséges keretek között a lehető munkát végezze.

– A város hat általános iskolájából összesen 72 diák vett részt a csütörtökön megrendezett, 6 órás vetélkedőn. A képregény rajzolás, a zászlókészítés és az ugrókötelezés mellett a helyes közlekedésről kellett filmet forgatniuk a versenyzőknek.

– Tanulmányi kiránduláson vehettek részt a Dürer Albert Általános Iskola diákjai, akik Horvátországon keresztül Szlovéniába utaztak. A túra célja a trianoni békediktátum következtében elcsatolt, magyar lakta területek megismerése volt.

Nézze meg ezt is:

Gyula Tv Híradó 2019. 09. 17.

Témák: – Kedden Gyulára látogatott Áder János, Magyarország köztársasági elnöke. Látogatása során a Gál Ferenc …